Loading...

maandag, november 29, 2021

C1 rijbewijs nodig?

Rijles

Heb jij een C1 rijbewijs nodig, omdat je met de camper de weg op wilt? Dan kan je dit rijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk. Onze rijschool is gevestigd in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede. Wij garanderen je professionaliteit en klantvriendelijkheid. Voor het behalen van je camperrijbewijs geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. De geldigheidsduur van het rijbewijs is vijf jaar. Daarna kun je een cursus volgen om het te verlengen.

C1 rijbewijs

Wanneer heb je een C1 rijbewijs nodig?

Je hebt het rijbewijs C1 nodig om een motorvoertuig te besturen met een maximummassa tussen de 3500 en 7500 kilo, zoals een camper of vrachtwagen. Met het camperrijbewijs kun je aantonen dat je beschikt over voldoende kennis, inzichten en vaardigheden om een camper of kleine vrachtwagen te besturen. Met een rijbewijs C1 mag je geen beroepsmatig vervoer uitvoeren. Dit mag alleen als je een vrachtauto rijbewijs C1 hebt met code 95.

Camper

Wat heb je nodig om je camperrijbewijs te behalen?

Voor het behalen van je camperrijbewijs moet je natuurlijk in het bezit zijn van een autorijbewijs. Het traject voor het camperrijbewijs bestaat uit twee theorie-examens en een praktijkexamen. Dit zijn de theorie-examens RV1-light over Verkeer en Techniek en R2C over de administratie. Beide examens bestaan uit 40 meerkeuzevragen. Nadat je de theorie-examens hebt behaald, kun je rijlessen volgen en het praktijkexamen C1 doen van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). Tijdens dit examen wordt jouw rijvaardigheid uitvoerig getest.

Hoe kun je het camperrijbewijs halen?

Met een compleet pakket kun je het camperrijbewijs snel behalen. Dit pakket bestaat uit een theoriecursus, leerboeken, twee theorie-examens, tien uur aan rijlessen en het praktijkexamen. Voordat je met de rijlessen start, moet je eerst een medische verklaring hebben aangevraagd bij het CBR. Het is een aanrader om je rijbewijs C1 te behalen bij een ANWB-rijschool, zoals Verkeersschool Wesseldijk. De ervaren rijinstructeurs zorgen ervoor dat jij met een veilig gevoel de weg op kan.