Loading...

woensdag, januari 26, 2022

Je reukvermogen beïnvloed jouw dagelijks leven

Als je aan de vijf zintuigen denkt, springt je geest misschien als eerste naar je gezichtsvermogen. Misschien ben je anders en denk je meestal eerst met je maag, waarbij smaak de hoogste prioriteit van je zintuigen is. Het zal je echter verbazen hoeveel rol je reukvermogen speelt in je dagelijkse beslissingen, emoties en herinneringen.

Geur en gezondheidszorg

Het creëren van een comfortabele en ontspannende sfeer voor patiënten is een uitdaging voor elke zorginstelling , groot of klein. Lavendelgeuren worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in verpleeghuizen om bewoners te kalmeren en op eerste hulpafdelingen om bezorgde bezoekers te kalmeren. Bovendien zijn ziekenhuizen, behandelcentra en verpleeghuizen gevoelig voor muskusgeuren en slechte geuren. Een geuroplossing zou hier gemakkelijk dubbel werk kunnen doen, bewoners op hun gemak stellen en tegelijkertijd slechte geuren maskeren.

Geur en productiviteit

Onze reukzintuigen kunnen zelfs de productiviteit in kantooromgevingen beïnvloeden. Het is gebleken dat specifieke geuren de alertheid verhogen, wat op zijn beurt resulteert in hogere productiviteitspercentages. Uit een onderzoek bleek dat wanneer citroenolie door een Japans kantoorgebouw werd verspreid, de productiviteit onder gegevensinvoer beheerders met 54% toenam. Geuren kunnen ook worden gebruikt om halverwege de middag hersenmist af te weren door jouw concentratieniveau te verhogen.

Geur en smaak

Hoewel je misschien denkt dat er geen verschil bestaat tussen smaak en geur, zijn ze niet precies hetzelfde. Je mond proeft voedsel, maar geur beïnvloedt de smaak. Als je niet kunt ruiken, kan jouw vermogen om de smaak van wat jeu eet te ervaren, worden belemmerd. Tijdens het eten reizen geuren van voedsel naar de neus en receptorcellen in de neusholte verwerken de geuren. Aangezien eten essentieel is voor het voortbestaan ​​van de mens, is geur. Dit vertegenwoordigt nog een andere belangrijke manier waarop geur ons dagelijks leven beïnvloedt. Heb jij behoefte aan reuktraining? Dan wil ik je graag adviseren om naar de aangegeven link te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *