Loading...

maandag, november 29, 2021

Wanneer heb je een aanhanger rijbewijs nodig?

BE rijbewijs

Je hebt een aanhanger rijbewijs nodig als de aanhanger meer weegt dan de ledige massa van het motorvoertuig. Met ledige massa wordt het gewicht van de auto zonder passagiers en lading bedoeld. De ledige massa van jouw auto kun je opzoeken in het kentekenbewijs deel 1. Als je dit opzoekt, weet je direct of je een aanhanger rijbewijs nodig hebt.

Aanhanger rijbewijs

Waarom heb je een aanhanger rijbewijs nodig?

De reden dat je een aanhanger rijbewijs nodig hebt, is om de veiligheid in het verkeer te waarborgen. Rijden met een aanhanger ziet er erg gemakkelijk uit, maar dat is het niet. Probeer zelf maar eens achteruit in te parkeren met een aanhanger. Je zult er al snel achter komen dat dit erg tegenvalt. Door rijlessen te volgen doe je ervaring op met het rijden met een aanhanger.

Osseforth

Welke regels gelden er?

Een aanhangerrijbewijs wordt ook wel rijbewijs BE genoemd. Je moet dit rijbewijs hebben als de massa van de totale combinatie, dus de aanhanger en het motorvoertuig, meer bedraagt dan 3500 kilogram. Met het aanhangerrijbewijs ben jij niet beperkt in het gewicht van de aanhangwagen die getrokken mag worden. Op het kentekenbewijs staat de maximale trekhaaklast vermeld. Het trekkende motorvoertuig mag niet meer wegen dan 3500 kilogram. Als dit wel zo is dan heb je een vrachtwagenrijbewijs nodig.

Waar kun je een BE rijbewijs halen?

Er zijn in Nederland tal van rijscholen waar je een BE rijbewijs kunt halen. Woon je in  Limburg? Dan kun je dit rijbewijs halen bij Osseforth Opleidingen Limburg. Deze rijschool biedt jou tal van mogelijkheden voor het behalen van het aanhangerrijbewijs. Zo kun je een proefles en vervolgrijlessen volgen in de diverse plaatsen, zoals Elsloo, Heerlen, Maastricht en Venlo. Wil jij graag leren rijden met een aanhanger? Schrijf je dan eerst in voor een vrijblijvende proefles van 90 minuten.